onsdag 15. desember 2010

Potetmelstopper

Mm. Luftige, deilige, potetmelstopper. 
Smelter på tunga!


I dag var dagen da jeg - endelig! - skulle bake deilige potetmelstopper som kanskje kunne bli julegaver til noen heldige slektninger. Slik ville ikke skjebnen det, for kakene ble mislykket. Jeg aner ikke hva som skjedde, men noen ble ikke nok stekt selv om de sto lenger enn de skulle, og andre ble brent før de skulle vært ferdige.

Men det viktigste er jo faktisk at smaken er bra, og disse kakene er n-y-d-e-l-i-g-e uansett!

Flate? Sånn skal de ikke være. 

Flate eller ikke, disse anbefales. Prøver du dem, er det fare for at de blir en ny juletradisjon. Oppskrift? You betcha.

SESSELJAS POTETMELSTOPPER

250 g smør
250 g sukker
2 egg
1/2 kg potetmel
Litt hvetemel (2-3 ss)
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver

1) Rør smør og sukker hvitt
2) Bland resten av ingrediensene i smør og sukker-blandingen
3) Sett topper med teskje på en bakepapirkledt plate
4) Stek midt i ovnen på 180 grader i 7-8 minutter

Disse kakene SKAL flyte litt utover, og de skal IKKE bli brune, høyst litt farge ytterst. La stivne på platen før flytting til rist.

Velbekomme!

M:)

2 kommentarer:

  1. Jag brukar göra några liknande (vet inte om det är exakt lika eller inte, det var ett tag sen nu) och de är jättegoda. Påminner mig om när jag var liten, för min mamma bakade dem ofta då. :-)

    SvarSlett
  2. Så morsomt! Hva kaller du disse kakene?

    M:)

    SvarSlett