Pæremousse og After Eight-krem er en vinnerkombinasjon som fyll i sjokoladekake. Jeg fikk oppskriftene fra Sockerrus, og her får dere dem. Pæremousseoppskriften måtte jeg tilpasse litt ettersom jeg ikke fant verken pærepure eller pæreessens.
PÆREMOUSSE
2-3 gelatinblad
1 boks pærer i lake
3 dl fløte
2-3 skjeer pæresaft
Legg gelatinbladene i kaldt vann. Visp kremfløten. Ta pærene ut av laken og mos dem med en stavmikser.
Klem vannet ut av gelatinbladene og smelt dem i en kasserolle på komfyren sammen med et par skjeer av pærepureen. Hell gelatinmassen tilbake i pærepureen. Bland pæremassen med kremfløten og noen skjeer av laken pærene har ligget i. Tilsett eventuelt grønn konditorfarge.
Oppbevar moussen i en lufttett boks og la den stivne i kjøleskapet.
Jeg fant som sagt ikke pæremousse, men jeg tror moussen hadde hatt godt av noen dråper. Strøssel och annat har pæremousse.
AFTER EIGHT-KREM
3 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade
50 g After Eight
Varm kremfløten i en kjele - ikke la den koke! Smelt sjokoladen i den varme fløten. Avkjøl i kjøleskap over natten. Visp til kremen blir tykk.
M:)
Bland barnmat brukar det finnas päronpure men det är rätt smaklöst så man behöver förstärka med saft eller essence.
SvarSlettHimla god kombination med päron och after eight, ja som Phernilla skrev så finns det päronpure bland barnmaten, fast testa de olika barnmatsmärkerna för det är skillnad i smaken på dom, kommer inte ihåg just nu vilken sort som smakar mest päron
SvarSlettJag brukar göra en päronmousse med päronkräm i, den blir jättegod (funkar utan päronessens också):
SvarSletthttp://bakgladje.blogspot.com/2010/06/paronmousse.html
Takk for kommentarer! I originaloppskriften fra Lisa bruker hun barnemat-pærepure, men det fantes ikke på min lokale ICA, dessverre. Finner man det, er det sikkert lettere å bruke enn pære på boks!
SvarSlettErika - takk for oppskrift! Den skal jeg prøve en gang :)
M:)