Kirsebærpai med vaniljeiskrem. Velbekomme! |
Dødsenkelt:
- 2 cups fresh pitted cherries
- 1/2 cup water
- 1/2 cup sugar
- 2 tablespoons cornstarch
Kok kirsebær i vann i en kjele i 10 min. Bland sammen sukker og maisstivelse i en bolle, og hell oppi kjelen med kirsebær. Småkok til blandingen tykner. Avkjøl litt for blandingen overføres til et paiskall. Oppskriften kom fra Diana's Kitchen.
Sånn ble det:
Cherry pie filling |
Små, søte kirsebærpaier |
Det ser litt kræsj ut, men paiene ble kjempegode, de. Den største overraskelsen var hvor gode sure kirsebær kan bli bare man tilsetter tilstrekkelig med sukker.
Lekse lært: Ikke la paier fylt med klissete syltetøy avkjøle seg i formene - det blir umulig å få dem hele ut ...
M:)
Jeg laget smuldrepai med surkirsebær i fjor, og det er som du sier, nydelig bare man har nok sukker på surheten. I år hadde vi derimot kun to stakkarslige kirsebær hengende på treet, så det ble lite pailaging i sommer. :(
SvarSlett