mandag 20. september 2010

Høst!

Eplekake: Sunt og godt!

Kaldt, sier du? Regn? Trøtt? Grinete unger? Tett i både nesa og pappen? Ute etter en oppskrift på en lysere morgen? Her er den: Eplekake.

Ingenting er like trist og grått lenger etter at man har spist eplekake til frokost. Og alle vet jo at eplekake og gulrotkake er sunt. Frukt og grønt, sant? Fem om dagen. 

Med en kopp deilig eple og kanel-te i tillegg er det rett og slett ikke mer å klage over til tross for at det er mandag.

Denne eplekaka er aldeles nydelig - det er kanskje den aller beste eplekaka som finnes. Og den er superenkel å lage:

ENKEL EPLEKAKE

200 g smør (smeltet)
200 g sukker
200 g mel
2 egg
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Epler & nøtter

Pisk sukker og egg til eggedosis, og bland i resten av ingrediensene. Ha deigen i en kakeform (min er rund, 22cm). Stapp i så mange eplebiter som mulig, og strø med sukker, kanel og nøtter. Stek ved 180 grader i ca 1 time.

(kaka på bildet er uten nøtter ettersom jeg ikke hadde noen i skapet lørdag kveld ...)

M:)

3 kommentarer:

 1. Spørs hvor sunn den er når 2/3 av kaka består av sukker og smør, men den er sikkert god – for dere særinger som liker frukt i kakene deres. ;-)

  SvarSlett
 2. Epler er sunt, året rundt!

  Vet du, jeg er heller ikke fryktelig glad i frukt i kaker, og har aldri vært begeistret for eplekaker. Men denne er faktisk veldig god! Jeg kutter eplene i veldig små biter for ikke å få digre, myke fruktkladder i kaka - det orker jeg ikke konsistensen av. Og nøttene gjør kaka deilig crunchy!

  M:)

  SvarSlett
 3. Jeg har kun et ord for denne kake: Nydelig!

  SvarSlett