søndag 15. april 2012

Legokake


Så har minstemann blitt 2 år gammel. Det er nesten ikke til å tro!

Jeg hadde mange store planer for bursdagskaken hans. Også fikk jeg tidsnød og bestemte meg for "bare" lage en vanlig bløtkake. Også fikk jeg en del fikse ideer i siste liten som førte til megastress rett før gjestene skulle komme. Uansett - en slags legokake ble det, skeiv og rar og hjemmesnekra, men jeg ble overraskende fornøyd med resultatet. Inspirasjonen fikk jeg fra Manuela (Passion for baking).Jeg brukte ferdige kakebunner (ja, tenk!), og fylte kaken med vaniljekrem, jordbærsyltetøy og friske jordbær. Stort mer klassisk kan det vel ikke bli. Og: Dersom du fyller kaken dagen i forveien, slår plast rundt den og lar den stå til dagen etter, trenger du ikke dynke bunnen - da vil fyllet trekke inn i kakebunnen og gjøre den saftig! Dessuten sparer det tid på selve selskapsdagen, og det kan jo komme godt med. 

Kaken skulle egentlig bare trekkes med marsipan på vanlig vis, meeeeen jeg klarte å kjevle ut marsipanen for tynt, og dermed måtte jeg legge over en ekstra marsipan"duk" for å få en jevn og hvit overflate til pynten. Jeg synes i grunnen det ble finere enn et vanlig marsipanlokk!

All pynt i marsipan, unntatt lyset, da.

En, to, tre - blås!

Noen vaniljemuffins med blå glasur og strøssel ble det til voksenfesten.

M:)

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag har precis startat "My Sweet Party" och skulle gärna vilja att du delatar med ett bidrag. Månadens tema är choklad. Kika in på min blogg för mer detaljer

  http://meandmysweets.blogspot.co.uk/2012/05/my-sweet-party-chocolate-cake-love.html

  Johanna

  SvarSlett
 2. den skal du da være stolt av :)sikkert god også.

  SvarSlett
 3. Vilken fin legotårta! Den ska jag komma ihåg när min son fyller år nästa gång, han älskar lego.

  SvarSlett