I dag skulle vi i bursdagsselskap, og jeg bestemte meg for å ta med noen gode kjeks. Disse ble virkelig gode, og det tok en del forhandling og formaning for å holde guttene (både den voksne og de to små) unna kakeboksen så vi skulle ha noen igjen til selskapet i dag.
Jeg fant oppskriften i en bok som heter Verdens beste baking. En engelsk bok i utgangspunktet, men forholdsvis godt oversatt til norsk, og smekkfull av gode oppskrifter på både søtt og salt. Jeg justerte oppskriften noe etter hva jeg hadde i skapet, og kom frem til dette:
KJEKS TIL BARNESELSKAP (ca 40 stk)
230 g mykt smør
230 g sukker (jeg brukte en blanding av mørkt, lyst og hvitt)
2 ss lys sirup
1 ts vanilje (essens/sukker/frø av en stang)
350 g mel
2 ts bakepulver
ca 200 g non-stop (melkesjokoladevarianten)
Forvarm ovnen til 180 grader.
1. Pisk smør og sukker lyst og luftig.
2. Rør inn sirup og vanilje.
3. Sikt halvparten av melet + bakepulveret og rør inn i blandingen.
4. Rør inn non-stop og resten av melet. Arbeid deigen sammen.
5. Trill deigen til kuler og legg dem på stekeplate med bakepapir. Trykk kulene litt ned - kjeksene flyter ikke særlig ut.
6. Stek i 10-12 minutter til de er gyllengule.
7. Avkjøl kjeksene i 2 min på stekeplaten før de overføres til rist for å avkjøles helt.
8. Oppbevar i tett boks.
Rett etter steking og avkjøling var mine kjeks helt knasesprø. Etter et par døgn i tett boks ble kjeksene myke - og enda bedre synes jeg! Men med så mye non-stop kan det jo ikke bli feil uansett.
M:)
Hei Monica! :)
SvarSlettSå koselig du vil være med på giveawayen på bloggen min swimzys matblogg :)
Masse lykke til! :)
Ha en fin onsdag :)
klem fra swimzy