søndag 9. september 2012

Kake med sitron og valmuefrø


Flotte kaker er vel og bra. Likevel er det noe deilig ærlig og rocka ved kaker som ikke bryr seg om å pynte seg, men bare smaker utrolig godt med det samme de kommer ut av ovnen. Dette er en sånn. I tillegg kan den slenges sammen på fem minutter - og det må man jo like.

Jeg har forholdsvis lenge lett etter en god sitron- og valmuefrøkake, men gått på noen smeller. Men nå ...! Denne er helt perfekt. Deilig sur-søt, med en pikant smak av valmuefrø. Etter første bit rangerte mannen den i topp 10-kategorien. Etter neste bit havnet den i topp 3. Nå er kaka borte og jeg tror den har inntatt førsteplassen.

Jeg fant oppskriften hos Mat och annat gott, men utelot appelsinmarmeladen/syltede appelsinskall ettersom jeg ikke hadde det i skapet.

SITRON-OG VALMUEFRØKAKE
175 gram smør
3 dl sukker
2 egg
saft og kall fra 1 sitron
3/4 dl blå valmuefrø + ekstra til å strø formen med
2 dl hvetemel

Smelt smøret og la det avkjøles noe. Rør i resten av ingrediensene. Smør og strø en kakeform med valmuefrø. Hell røren i. Stek kaken i ca 35 minutter ved 180 grader. Kaken blir klissete i konsistensen, nesten som en kladdekake. Spis som den er, eller med litt vaniljeis til.


Pen er'n ikke, men smaker desto bedre.
M:)

2 kommentarer:

  1. Takk for kjempefin blogg :) Du tør å ha egne meninger og det liker jeg.

    SvarSlett