onsdag 23. mars 2011

Sobre appelsinkjeks

Gode kjeks!




Etter festlige festmuffins er det på tide å roe seg ned med en kopp kaffe og noen kjeks. Nærmere bestemt appelsinkjeks. Riktig gode, ble de - helt perfekt til en kopp te og en god bok.

Oppskrift? Why, of course! Denne kommer fra den utrolig fine boka "Verdens beste baking" fra Spektrum forlag. Ved første øyekast ser den kanskje ikke noe særlig ut, men her er det virkelig flust av oppskrifter på kjeks, kaker og brød. Anbefales!

SITRUSHALVMÅNER

100 g smør, mykt
75 g strøsukker
1 egg, skilt
200 g hvetemel
revet skall av 1 appelsin
revet skall av 1 sitron
revet skall av 1 lime
2-3 ss appelsinjuice

Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Pisk smør og sukker i en stor bolle til det blir luftig. Rør deretter gradvis inn eggeplommen.
Sikt melet i bollen og bland godt.
Tilsett sitrusskallet (jeg brukte bare appelsin), og rør inn nok appelsinjuice til at det blir en løs deig.
Kjevle ut deigen på lett melet arbeidsbenk og stikk ut runde kjeks med en 7,5 cm kakeutstikker. Lag halvmåneformer ved å skjære bort en firedel av hver runding. Lag måner av hele deigen, det blir ca 25 stk.
Legg halvmånene på bakeplater, enten smurt eller dekket med bakepapir og prikk kakene med en gaffel.
Pisk eggehviten lett i en liten bolle, og pensle halvmånene med det. Dryss evt på ekstra sukker og stek i ovnen i 12-15 minutter.
Legg de ferdig stekte kjeksene over på rist og la kjeksene bli helt kalde før servering - da blir de også sprø.

Nyt med en kopp earl grey-te!

M:)

Lille eldstemann syntes også kjeksene var gode.
Sporene lar seg ikke skjule.

2 kommentarer: