mandag 16. januar 2012

Whiskytrøfler

Foran: Whiskytrøfler, bak: bountykuler

På tide med et nytt innlegg, kanskje? Bortsett fra fløtekaramellene var det to andre konfekttyper som gjorde lykke som snop og julegaver i ferien, og som helt sikkert også vil slå an også når jula er over.

Den ene av disse var voksensnopet Whiskytrøfler, som jeg fant oppskrift på hos Söta Saker.

Disse er latterlig enkle å lage, og helt utrolig gode, og de ble så fort borte at jeg måtte lage flere porsjoner i jula. (og nesten ikke rakk å ta bilder, derav kun det ene, kjipe bildet i dette innlegget - og neste ...)

Oppskriften er som sagt fra Söta Saker, og jeg anbefaler sterkt å besøke denne bloggen. Her finnes ingen fancy-schmanzy fondantdekorerte kaker, men gode, gamle, deilige kaker, kjeks, desserter og annet godt. Uten stæsj, men med masse smak!

Her er oppskriften:

* 200 gram mørk sjokolade (jo bedre kvalitet, desto bedre trøfler, sikkert, men jeg kom langt med billigsjokoladen fra Ica)
* 1 dl kremfløte
*3-4 ss whisky (trøflene tar naturlig nok smak av whiskyen, så velg en du liker. Jeg brukte Bowmore Islay Single Malt - det var den som sto i skapet ...)
* Kakao

Gjør slik:  

Hakk sjokoladen og ha en en bolle/skål.
Kok fløten raskt opp og hell over sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet. Bland i whisky.
Hell røren over i en liten, plastkledd form. (Jeg valgte en brødform som var smal nederst).
Sett i kjøleskapet til massen har stivnet, skjær opp i små (små! de er mektige!) biter og rull i kakao.
Oppbevar trøflene i kjøleskapet.

M:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar