søndag 22. januar 2012

Bountykuler

Ja, samme bilde som forrige innlegg -
bilder er vanskelig å få til i mørketida ...
Bountykulene bakerst.
En annen slager på kaffebordet i julen var bountykulene. Disse er litt mer tidkrevende ettersom man først må lage massen, så triller kuler som skal stå kaldt og deretter dyppe i sjokolade, men de er absolutt verdt det. Og de passer absolutt som godteri når som helst på året!

Denne gangen testet jeg ut en oppskrift fra Det Søte Liv. Har du ikke besøkt denne bloggen før, så gjør det. Her finner du oppskrifter på alle søtsaker du kan tenke deg - og hver eneste oppskrift er testet ut av Kristine personlig, så du skal være helt sikker på å få et godt resultat!


50 g smør
0,5 dl lys sirup
0,5 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokos

Pynt:
200 g kokesjokolade (jeg brukte mørk, Kristine anbefaler lys)

Gjør sånn: 
Ha smør, sirup, melis og kremfløte i en kjele, og la blandingen småkoke i ca 5-10 minutter, til massen blir hvit og seig i konsistensen. Ta så kjelen av platen og bland inn kokosen, og avkjøl blandingen til den blir fast nok til å kunne formes.

Rull kokosmassen til små kuler med hendene. Skyll hendene ofte med vann for å unngå at massen fester seg til hendene. Legg kulene på et
bakepapirkledd brett, og sett brettet kaldt til kulene har stivnet.

Smelt kokesjokoladen i en metallbolle over vannbad, og dypp kokoskulene raskt i sjokoladen ved hjelp av to gafler og legg dem tilbake på brettet med bakepapir. La stå kaldt til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar kulene i en boks i kjøleskapet. Legg bakepapir mellom lagene slik at kulene ikke fester seg til hverandre. 

Nyt!

M:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar