torsdag 3. februar 2011

Vårlige cupcakes til jentetreff


Vel, vaniljekremen min ble kanskje ikke så vellykket, men vaniljemuffinsene (fra Sockerrus) ble utrolig gode, og måtte få være med på fest. Så kriseløsningen ble melisglasur og sukkerblomster jeg hadde i bakhånd. Det ble riktig så vårlig!

En liten hvitveis?
Eller to?
Eller en hel blomstereng?
M:)

onsdag 2. februar 2011

Hvorfor skjer dette?

Å, vaniljemuffins, hvorfor blir du ikke slik du skal?

Ok, jeg trenger hjelp. I dag skulle jeg lage de ultimate vaniljemuffins (Sockerrus) med den ultimate vaniljefrosting (Det Søte Liv) Men kjøkkenpoltergeistet mitt (greit å ha noen å skylde på) ville det ikke slik. Først forsøkte jeg å steke muffinsene på 100 grader, i stedet for 175, som det sto i oppskriften. Som sagt, ikke min feil, naturligvis. Likevel, muffinsene ble gode, de.

Så til vaniljekremen som skulle bli supermyk og fluffy. Jeg blandet alle ingredienser, slik det sto i oppskriften, og ... vel, min krem ble hard og kornete. Den ble nok ikke bedre av at jeg satte den i kjøleskapet en stund, men likevel - den ble så langt fra slik den skulle være at det kan ikke være kjøleskapet som var synderen. Ettersom "kremen" ble så hard, ble den selvfølgelig også umulig å sprøyte ut på muffinsene, så det ble en regelrett katastrofe. På et tidspunkt sprakk sprøyteposen så kremen tøyt ut over hele kjøkkenbenken. Det var da jeg kastet inn håndkleet.

På toppen av det hele: Da jeg skulle ta bilder av elendigheten, falt muffinsen ned - på feil side, så klart. What have I done to deserve this?! *sukk*


Så hjelp meg, vær så snill, alle flinke kakebakere der ute - hva gjør jeg feil når kremen min blir sånn:

Synes det hvor kornete og hard frostingen er?
Aaargh!
HJEEEEEEEEEEELP!

M:)