mandag 19. desember 2011

Enkle fløtekarameller


Disse fløtekaramellene er superenkle å lage, og virkelig utrolig gode! Dessuten egner de seg veldig godt som julegaver. Jeg fylte karamellene på noen billige glasskrukker jeg fant på IKEA og slo en rød sløyfe rundt - fin og personlig julegave :). Du kan også fylle karamellene i kremmerhus av bakepapir (eller julepapir?). Uansett er jeg sikker på at mottakeren blir veldig glad for disse søtsakene!


Oppskriften fant jeg inne hos Bakfnatt, men jeg gjengir den her for enkelhets skyld. Anbefaler alle å sjekke ut Hannas blogg - den er virkelig flott og inspirerende!

ENKLE FLØTEKARAMELLER

100 g smør
2 dl kremfløte
3 dl sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker


Smelt smøret i en kjele og rør i alle de andre ingrediensene. La røra koke i ca 30 min, til du klarer å ta en "kuleprøve". En kuleprøve vil si å ta litt av røra på en skje og helle det i et glass med kaldt vann. Dersom du klarer å forme den avkjølte karamellrøra til en kule med fingrene, er det ferdig.

Du kan tilsette feks 2 ss kakao for å få sjokoladekarameller, eller en annen smakstilsetning som du liker.

Hell karamellrøra over i en smurt form (jeg brukte to 22 cm runde springformer - karamellene ble ganske flate, men helt fine munnfuller, synes jeg). Avkjøl karamellene og skjær eller klipp i biter som du pakker inn i smørpapir. Oppbevar karamellene kaldt.


Det holdt hardt å gi bort disse, de er så gode at jeg fint kunne spist alle sammen selv! Spørs om jeg ikke må lage en ny ladning snart ...

M:)

1 kommentar:

  1. Ja, dessa kolor skulle man verkligen bli glad över att få! De är väldigt fina med klistermärken och bokmärken (?) på - det ser ut som en massa små paket och det är ju något man blir glad av =) Tack så mycket för dina fina ord, så glad jag blir! Hoppas du har en fin kväll!

    SvarSlett