lørdag 6. august 2011

Sjokoladeostekake



Et 30-års lag skulle feires i dag på idylliske Rodeløkka, og jeg tilbød meg naturligvis å lage kake. Egentlig hadde jeg bestemt at jeg skulle lage ostekake, men så spurte jeg hva bursdagsbarnet ønsket seg. Og ønsket var sjokoladekake. Damn. Kompromisset ble sjokoladeostekake, og det var ikke noe dårlig valg - kaka fikk toppscore av alle!



Oppskriften finnes allerede mange steder på nettet - jeg fant den blant annet på Klikk.no, men her er den igjen:

OPPSKRIFT SJOKOLADEOSTEKAKE

BUNN:
olje til pensling
175 g sjokoladekjeks (chocolate chip cookies)
55 g smør


FYLL:
225 g kokesjokolade
225 g melkesjokolade
55 g sukker
350 g kremost naturell
4,25 dl kremfløte

TOPPING:
kakao til dryss
friske bær og frukter


Kle bunnen av formen med bakepapir og pensle kantene med olje. Knus cookies i en pose. Smelt smøret og rør i de knuste kjeksene. Trykk ut kjeksblandingen i bunnen av formen og sett i kjøleskapet i ca. 1 time.

Smelt kokesjokolade og melkesjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn og la den kjøle seg litt ned.

Rør sammen sukker og kremost til en smidig masse.

Pisk fløten til en myk krem og vend inn ostekremen. Vend så kremen i sjokoladen. Fyll sjokolademassen over den kalde kjeksbunnen og lag en jevn og slett overflate.

La kaken stå i kjøleskapet i minimum 3 timer, eller til den er helt fast.

Ta kaken ut av formen, dryss med kakao, og pynt med frukt og bær.

Nyt!

M:)

3 kommentarer:

  1. Det var den også! Jeg har skumle planer om å videreutvikle denne oppskriften, så stay tuned ... ;)

    M:)

    SvarSlett
  2. Herregud så mumsigt det verkar! Men kanppast nyttigt ;-)

    SvarSlett