onsdag 25. mai 2011

Bryllup - del 2: Bryllupskaka!Vel. Først må jeg få si at dette er min første bryllupskake OG  min første stablekake. Det var ikke uproblematisk, men nå har jeg i det minste lært en hel del.


Den øverste kaken er et sjokoladesukkerbrød, fylt med stratoskrem og bananer, valnøtter og sjokolade. Den underste kaken er et sukkerbrød fylt med vaniljekrem, markjordbærfromasj og ferske jordbær. 

Kaken er trukket med hvit marsipan, pynt av sløyfebånd og jukseblomster fra Nille (hot tip!), litt melisglasur og myke sølvkuler. 

Spørsmål: Jeg smurte ørlite krem utenpå kaken for å få marsipanen til å sitte fast. For sikkerhets skyld smurte jeg også lokket med litt olje på innsiden etter alle skrekkhistorier jeg har hørt om marsipan som svetter. Likevel fikk jeg problemer med at kremen "smeltet" og begynte å renne ut på undersiden av den nederste kaken og ut på fatet. Etter en stund begynte marsipanen også å synke sammen og henge (heldigvis var det etter at alle hadde forsynt seg, så det gjorde ingenting). Hvorfor skjedde dette? Noen teorier? 

Kaken smakte i hvert fall kjempegodt! 

M:)

3 kommentarer:

  1. Vilken fin! Bra gjort att få till den så där rak och stilren! :)

    SvarSlett
  2. wow vilken fin bröllopstårta =)

    SvarSlett