søndag 12. desember 2010

Oppskrift: Chocolate Mud Cake


Dette er, som jeg allerede har nevnt noen ganger, den beste sjokoladekaka jeg vet om - mektig og saftig. Oppskriften kommer fra Planet Cake.

CHOCOLATE MUD CAKE

220 g smør
220 g mørk sjokolade, hakket
25 g pulverkaffe
250 g mel
1 1/2 ts bakepulver
50 g kakaopulver
1/2 ts natron
480 g sukker
4 egg, vispet lett sammen
7 ts olje
100 ml kjernemelk (jeg bruker vanlig melk, det går helt fint)

1) Sett ovnen på 160 grader. Smør en 22 cm form og kle den med bakepapir. La bakepapiret gå to cm over kanten.
2) Ha smør, sjokolade og kaffe i en kjele med 160 ml vann. La smelte på svak varme og fjern fra platen.
3) Sikt mel, kakao, bakepulver og natron i en stor bolle. Bland i sukkeret og lag en grop i midten. Ha i eggene, oljen, melken og sjokoladeblandingen og bland godt med en tresleiv.
4) Hell blandingen i formen og stek i 1 t 40 min eller til en kakenål kommer ren ut (kan være litt klissete). La kaken stå i formen til den er kald.

Nå - denne kaken er supergod som den er. Planet Cake deler den i tre bunner og legger sjokoladeganach mellom lagene i tillegg til å dekke hele kaken med ganache. Også godt! Oppskriften fra PC gir en veldig hard ganache med mye sjokolade i forhold til fløte. Her er oppskriften:

GANACHE ALA PLANET CAKE

1,2 kg mørk sjokolade, hakket
600 ml fløte

Oppskriften gir (mer enn) nok ganache til å fylle og dekke kaken.

Legg sjokoladen i en skål. Varm fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen. Rør til all sjokoladen er smeltet og avkjøl kremen over natten. Den blir helt hard!

Lykke til!

M:)

3 kommentarer:

  1. Halvannet kilo sjokolade?!? I éi kake!? Jeg tror du er riv ruskende gal! (men det høres unektelig godt ut ...)

    SvarSlett
  2. Ja-a, den er så god!

    Sesselja: Altså, jeg har aldri fylt kaken med ganache, men det er sånn Planet Cake gjør det så tenkte det var greit å ta det med. Kaken blir supergod selv uten ganachen - og chocolatey så det holder!

    Jeg tror faktisk den blir aller, aller best bare som den er - med en kule vaniljeis til. Det skal jeg i hvert fall prøve neste gang!

    M:)

    SvarSlett