fredag 19. november 2010

Kake på pinne


Her om dagen skulle jeg på skravlekveld med et par venninner, og hadde lovet å ta med kake. Så fikk jeg dårlig tid og informerte om at jeg ikke tok med kake likevel. Så ombestemte jeg meg to timer før jeg skulle dra og satte i gang med kake på pinne likevel. Kanskje ikke så rart det gikk som det gikk.

I hvert fall: For å gjøre ting litt enklere for meg selv, kjøpte jeg en ferdig sjokoladekake som basis til kulene. Blandet som vanlig smulene med philadelphia til jeg fikk en masse jeg kunne forme kuler av. Iom at jeg hadde dårlig tid, slurvet jeg med å kjøle ned kulene før jeg stakk pinnene i og dyppet dem i sjokoladen, Kanskje bidro det til at jeg syntes det var litt vanskelig, for kulene sprakk og noen ramlet av under dyppingen. Sjokoladen ble forøvrig litt for tykk da jeg smeltet den, men ble straks bedre da jeg blandet litt delfiafett i den.


Har man ikke noe isopor å stikke pinnene i under tørkingen, tar man hva man har. I mitt fall en eggekartong. De ferdig dyppede kulene ble pyntet med de fine snøkrystallene fra Freia.

Noen fikk mange snøkrystaller ...

Kombinasjonen mørketid og mobilkamera er en særs dårlig kombinasjon, så kvaliteten på bildene er ikke helt bra. Man skulle vel hatt et ordentlig kamera, men ... Vel, nå er det jo snart jul ;)

M:)

6 kommentarer:

 1. Vad söta! Jag gillar verkligen dessa kakor på pinnar, det blir liksom lite roligare att äta dem. :-)
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 2. Nå fikk jeg lyst på igjen… ;>

  SvarSlett
 3. Hei!
  De så jo fantastisk flotte ut!
  Har du noen mulighet til å forklare meg hvordan du har laget de? Ser du skriver "Blandet som vanlig smulene med philadelphia til jeg fikk en masse jeg kunne forme kuler av." Men hva mener du med smulene?

  Gjerne en oppskrift hadde vært fint, skal i 30 årslag på fredag, så trenger desperat oppskrift til noe så fantasisk!

  SvarSlett
 4. Hei, Toril!

  For å lage kakekuler eller cake pops bruker du kakesmuler som du blander med feks philadelphia eller annen glasur som gir deg den konsistensen og smaken du er ute etter. Så triller du små kuler av "deigen" og kjøler ned. Enten kan du bare dyppe kulene i sjokolade som de er, det er det jeg gjorde her: http://bakingbymonica.blogspot.com/search/label/17.%20mai, eller du kan dyppe en slikkepinne-pinne i litt smeltet sjokolade, stikke den inn i bollen og deretter dyppe bollen i smeltet sjokolade. Så får du et praktisk "håndtak" på kakekulen.

  For mer inngående beskrivelser, anbefaler jeg websiden til Bakerella: http://www.cakepop.com/ eller Passion 4 baking: http://www.passionforbaking.com/blog/2012/01/03/sprinkles-cakepops-%E2%99%A5/

  Lykke til!

  M:)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for svar!
  Nå skal jeg ta opp min "herpa" sjokoladekake fra fryseren og prøve å lage i morgen :)

  Gleder meg.
  Skal legge ut bilde på bloggen min, så bare å ta en titt i løpet av denne uken/ neste uke for å se om jeg fikk det til :)

  SvarSlett