lørdag 9. oktober 2010

Franske makroner og Sverres konditori

Bildet er lånt fra den svenske makronkongen Mattias.
Sjekk ut hans blogg www.bakemyday.se. Gjør det!


Franske makroner, eller macaroons, er all the rage på bakeblogger for tiden. Macaroons, cake pops, og i det siste også whoopie pies florerer på nettet. Jeg gidder ikke engang å nevne cupcakes eller muffins, for de har vært poppis så lenge at de nesten er ut. Nesten. Og der nevnte jeg dem visst likevel. Det lot seg liksom ikke gjøre å ikke gjøre det. Vel. Over til macaroons. Eller makroner.
Jeg har aldri smakt dem, og grunnet mandelmelet som trengs for å bake dem - og som ikke er å oppdrive på min lokale ICA, kommer jeg heller ikke til å lage dem.

Forestill deg så min glede da jeg oppdager Sverre Sætres konditori rett om hjørnet for der jeg bor! En vidunderlig liten butikk fylt til randen med hjemmelaget syltetøy, konfekt, kaker og kaffe. En virkelig perle som jeg er flau over å ikke ha oppdaget tidligere. De nusseligste små makroner lå og bød seg frem i utstillingsvinduet i dag, og da måtte jeg bare slå til for å teste ut disse franske fristelser.

Forestill deg så min skuffelse da kakene bare smakte tørr marsipan med ubestemmelig fyll.

Var jeg uheldig med makronen, eller er makroner rett og slett ikke min tekopp? Jeg vet ikke, men min søken er ikke over. Og Sverres konditori - jeg er langt fra ferdig med deg ...

M:)

4 kommentarer:

 1. Prøv også ut de på sjokoladeriet i Frognerveien - veldig gode! De har forresten også varm sjoklade laget av Valhrona der... /Hilde;)

  SvarSlett
 2. Har de franske makroner der? Jeg trodde de bare drev på med konfekt. Skal sjekke!

  SvarSlett
 3. Mandelmel kan du lage selv :) jeg har fryseren full av mandel mel som jeg har laget :D kjempe enkelt. Og enkleste og kuleste makaronene lager Camillas kakedesign !:D

  SvarSlett
 4. Hei, Stine!

  Jeg er nok for lat til å lage mitt eget mel, er jeg redd :)

  Fine makroner på Camillas kakedesign!

  M:)

  SvarSlett